Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Φέτα τυλιχτή






Καλημέρα σας,

Θα το ομολογήσω. Μια αγάπη για την φέτα την έχω.

Οταν βρήκα λοιπόν τη συνταγή για αυτό το ορεκτικό ενθουσιάστηκα.

Ουκ ολίγες φορές το έχω παραγγείλει σε διάφορα εστιατόρια.

Τώρα μπορώ και τη φτιάχνω και εγω στο σπίτι.

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Η συνταγή είναι του Η.Μαμαλάκη και την βρήκα στις συνταγές της παρέας .





Τι χρειαζόμαστε:

 

  • 4 κομμάτια φέτα 6Χ6Χ1 εκ. περίπου
  • 4 φύλλα κρούστας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ξύδι

Πως φτιάχνουμε τη φέτα :

 

  1. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. 
  2. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. 
  3. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. 
  4. Δίπλώνετε σα φάκελο και το αφήνετε να περιμένει.
  5. Σε μικρό μπρίκι ρίχνετε το μέλι, το ξύδι και μια κ.σ. νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
  6. Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Τα βγάζετε, τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια στα πιάτα.
  8. Περιχύνετε με 1½ κ.σ. σάλτσα το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Tips

Για πιο υγιεινό και εύκολο αποτέλεσμα, αντί να τηγανίσετε τα πακετάκια, βάλτε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα στο φούρνο, αφου τα αλείψετε με λαδάκι.


Καλή όρεξη