Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Γαριδομακαρονάδα






Καλησπέρα σας,

Λίγο αργοπορημένο το ποστ σήμερα, αλλά έτρεχα όλο το πρωινό. Δεν σας ξέχασα όμως, εδώ είμαι.

Προχθές λοιπόν είδα κατι γαρίδες μούρλια στο ψαράδικο που μου κλείναν το μάτι αλλά θυμήθηκα ότι είχα ενα πακέτο ξεχασμένο στην κατάψυξη και είπα ευκαιρία είναι να το "ξεπαστρέψω".

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μια απλή γαριδομακαρονάδα.

Η συνταγή είναι απο τις συνταγές της παρέας .

Εγω χρησιμοποίησα τις κατεψυγμένες που είχα, εσείς όμως αν είναι, αγοράστε φρέσκιες που σίγουρα θα "ανεβάσουν" το φαγητό αυτό.




Τι χρειαζόμαστε:

 

  • 5-6 γαρίδες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους με κέλυφος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Χυμό ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 κουτ.γλ.ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λάδι
  • 1 ποτ. κρασιού και λίγο παραπάνω κρασί λευκό
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Αλάτι - Πιπέρι

Πως φτιάχνουμε τη γαριδομακαρονάδα :

 

  1. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο λάδι. Προσέχουμε να μην μας καεί το σκόρδο.
  2. Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, αφού έχουμε βγάλει τα μουστάκια τους και τις αφήνουμε να σωταριστούν κι αυτές μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και τον κύβο και τ'αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά.
  4. Στο τελος ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
  5. Όταν είναι έτοιμες οι γαρίδες τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε στη σάλτσα αρκετό νερό ώστε να βράσουμε τα μακαρόνια μας και λίγο αλάτι (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας ακόμα για να βγεί πιο κοκκινό).
  6. Αφήνουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε να βράσουν τα μακαρόνια μέχρι να πιούν το νερό (αν δούμε ότι το νερό απορροφήθηκε και τα μακαρονια είναι ωμά ρίχνουμε λίγο ακόμα).
  7. Μολις βράσουν τα μακαρόνια ρίχνουμε τις γαρίδες στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  8. Σερβίρουμε αμέσως....

Tips

Εγώ συνήθως αντικαθιστώ το λευκό κρασί με ούζο. Λατρεύω την γεύση του ούζου στη γαριδομακαρονάδα.


Καλή μας όρεξη