Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Πατάτες γεμιστές







Γειά σας,

Ελπίζω όλοι να είστε καλά.

Η αγάπη μου για τις πατάτες γνωστή.

Τι τρώω όπως και να είναι μαγειρεμένες.

Βραστές, τηγανιτές, ψητές, πουρέ, σε σαλάτα.

Σας δίνω λοιπόν συνταγή για υπέροχες πατάτες γεμιστές.

Αναπροσαρμόστε όπως πάντα ανάλογα με τη γεύση σας .





Τι χρειαζόμαστε :

  • 4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 6-8 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο)
  • 200 γρ. διάφορα τυριά (τριμμένα)
  • 3-4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι/πιπέρι
  • ελάχιστο λάδι/μαργαρίνη


Πως φτιάχνουμε τις πατάτες :

  1. Πλένουμε τις πατάτες μας με τη φλούδα πολύ καλά και τις τρυπάμε με ένα πηρούνι.
  2. Τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου μας και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τις κρατήσουμε στο χέρι μας.
  4. Κόβουμε τις πατάτες κατα μήκος στο πάνω μέρος
  5. Αδειάζουμε με κουταλάκι σάρκα απο την πατάτα αφήνοντας ένα στρώμα κάτω απο τη φλούδα περίπου ένα δάχτυλο. Ετσι σχηματίζουμε μια "βαρκούλα".
  6. Σε ένα μπωλ βάζουμε τη σάρκα που αφαιρέσαμε, το μπέικον, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  7. Γεμίζουμε με το μίγμα τις "βαρκούλες" μας.
  8. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι ή μαργαρίνη απο πάνω και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτάκια, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tips

Διαλέξτε ίδιο περίπου μέγεθος πατάτας ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αν η σάρκα βγαίνει μεγάλα κομμάτια ... στο μπώλ πατήστε τη με το πηρούνι σας.
Η φλούδα σαφέστατα τρώγεται και είναι μούρλια !!

Καλή σας όρεξη