Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μακαρόνια με μελάνι σουπιάς & σάλτσα με σουρίμι και σολωμό






Καλημέρα σας

Πριν λίγο καιρό βρέθηκα για καφέ σε ένα μαγαζί (θα σας πω περισσότερα σε άλλη ανάρτηση), που παράλληλα έχει και μαγαζί με διάφορα προϊόντα.

Εκεί λοιπόν διάλεξα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς για να τα δοκιμάσω.

Ετσι λοιπόν εχουμε την σημερινή μας συνταγή.







Τι χρειαζόμαστε :

  • 500 γρ. ζυμαρικά από μελάνι σουπιάς 
  • 200 γρ. καβουρόψιχα ( ή σουρίμι)
  • 100 γρ. καπνιστό σολωμό (χοντροκομμένο)
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  • 3 κ.σ. άνιθος (ψιλοκομμένος)
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 σφηνάκι βότκα (60 ml περίπου)
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος (ή και λίγο περισσότερο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως φτιάχνουμε τη μακαρονάδα :

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
  2. Τα σουρώνουμε και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, ανακατεύουμε και μετά απο 2-3 λεπτά προσθέτουμε το σολωμό.
  5. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη βότκα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε τον άνιθο, το δυόσμο και την κρέμα γάλακτος.
  8. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
  9. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο .


Tips

Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι σπαγγέτι ή ταλιατέλες.
Η καβουρόψιχα και ο σολωμός θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα γιαυτό προσέξτε τους χρόνους.
Αν θέλετε όταν ανακατέψετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα να προσθέσετε και 2 κ.σ. παρμεζάνα.

Καλή όρεξη και καλή εβδομάδα