Καλή σας μέρα
Μου αρέσει να δοκιμάζω συνταγές που ανακατεύουν υλικά που τα έχουμε συνηθίσει σε διαφορετική παρασκευή.
Θέλοντας να φτιάξω ψαράκι και να αποφύγουμε το κρέας, είδα στην τηλεόραση αυτή τη συνταγή.
Ψάρι γλώσσα με αρακά έχοντας για συνοδεία μυρωδικά, μουστάρδα και κρεμμυδάκια στιφάδου.
Είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο αν και εγω θα το προτιμούσα χωρίς τα κρεμμυδάκια. Δεν θεωρώ ότι προσθέτουν κάτι.
Τι χρειαζόμαστε :
- 100 γρ. κρεμμύδια για στιφάδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. αρακά
- 4 γλώσσες
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 φλ. λευκό κρασί
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
- αλάτι
- πιπέρι
Πως φτιάχνουμε τις γλώσσες :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια μας σε ένα τηγάνι και.σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο για 10-15 λεπτά μέχρι να ξανθύνουν και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον αρακά , αλατοπιπερώνουμε και τον φέρνουμε βόλτα 2-3 φορές.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος που έχουμε τοποθετήσει τις γλώσσες μας .
- Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά .
- Περιχύνουμε το ψάρι και τον αρακά με τη σος και ψήνουμε στον φούρνο για 25 -30 λεπτά.
Καλή όρεξη
Συνταγή της Μυρσίνης Λαμπράκη