Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Γαρίδες λαδοσκορδάτες (gambas al pil pil)






Καλησπέρα σας,

Σήμερα έχουμε παραδοσιακή Ισπανική συνταγή, όπως μου την έχει δώσει φίλη Ισπανίδα.

Είναι ορεκτικό που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια στην Ανδαλουσία και το φτιάχνουν πολύ συχνά στα σπίτια τους οι Ισπανοί.

Είναι εύκολο, γρήγορο και λιγάκι καυτερό.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 500 kg γαρίδες μεσαίου μεγέθους (εγώ χρησιμοποιώ και κατεψυγμένες)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. καυτερό πιπέρι (pimenton)
  • αλάτι

Πως φτιάχνουμε τις γαρίδες :

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα "μπαχαρικά" και το αλάτι.
  3. Σωτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά αρκετά και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  5. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτα.
  6. Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και σερβίρουμε.

Tips

Στην ισπανία η συνταγή γίνεται σε πήλινο οπότε και σερβίρεται κατευθείαν στο τραπέζι. Εγώ απλώς τοποθετώ το τηγάνι μου πάνω σε ένα πιάτο και το βάζω στο τραπέζι.
Ειναι ορεκτικό για βούτες με ψωμί, γιαυτό και το λάδι σερβίρεται όλο.