Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τούρτα με brownies για τα 25 / Brownies cake for 25th






25 !!!!

25 συναπτά έτη. Ουαου ....

Πως περνάει ο καιρός !

Σαν χθες μου φαίνεται, που είχαν έρθει οι φιλενάδες μου να με ντύσουν νυφούλα ...

Σαν χθες μου φαίνεται, που είχαν μαζευτεί οι συγγενείς για να με ξεπροβοδίσουν απο το πατρικό σπίτι ...

Σαν χθες μου φαίνεται, που ξεκινήσαμε με τον άντρα της ζωής μου την κοινή μας πορεία.

Μια πορεία που άλλοτε ήταν εύκολη και άλλοτε δύσκολη.

Με χαρές, λύπες, συγκινήσεις, άγχοι, στεναχώριες, καυγάδες, με στιγμές χαρούμενες, τρυφερές, ευτυχισμένες.

25 χρόνια, με εναν άθρωπο που είναι πάντα δίπλα μου. Μου συμπαραστέκεται. Με υποστηρίζει. Με φροντίζει. Αλλά το πιο σημαντικό με καταλαβαίνει! Ενας υπέροχος πατέρας και σύζυγος.

Δεν θα πω ψέματα ότι όλα αυτά τα χρόνια ήταν ρόδινα, όμως ότι εμπόδιο βρέθηκε στο διάβα μας, μαζί το προσπεράσαμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε το ίδιο καλά και τα επόμενα χρόνια.

25 χρόνια λοιπόν συμπληρώσαμε παντρεμένοι προχθές και δεν θα μπορούσα να μην ετοιμάσω μια τούρτα για να το γιορτάσουμε.

Τούρτα που είχε δύο στρώσεις απο brownies, με γκανάς (την λατρεύω) ενδιάμεσα . Οσο για την διακόσμηση, αυτή τη φορά εχουμε ζαχαρόπαστα !


Τι χρειαζόμαστε :

για τα brownies
  • 300 γρ κουβερτούρα
  • 160 γρ βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ αλεύρι
για τη γκανας
  • 340 γρ κουβερτούρα
  • 3/4 φλ κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ. βανίλια (υγρή)
για τη ζαχαρόπαστα
  • 1 kg ζάχαρη άχνη
  • 140 γρ γκυκόζη
  • 1 κ.σ. γλυκερίνη
  • 50 γρ νερό
  • 20 γρ ζελατίνη (σκόνη)
  •  30 γρ μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. βανίλια (υγρή)

Πως φτιάχνουμε την τούρτα μας :

Brownies
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 β.
  2. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Προσέχουμε να είναι χαμηλή η θερμοκρασία της εστίας μας και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανα διαστήματα για να βοηθήσουμε το λιώσιμο.
  4. Παράλληλα, στο μπωλ του μίξερ μας χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώστε να αφρατέψουν.
  5. Οταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε την κουβερτούρα στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
  6. Προσθέτουμε στο μίγμα αυτό το αλεύρι κουταλιά κουταλιά. Ανακατεύουμε μεχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες 20 εκ και αδειάζουμε σε κάθε φόρμα απο μισό μίγμα.
  8. Ψήνουμε στους 180 β. για περίπου 20 λεπτά.
  9. Βγάζουμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Ganache
  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ. Οσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο πιο εύκολα θα λιώσει.
  2. Σε ενα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα τοιχώματα του σκεύους.
  3. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει η σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο αυτά υλικά.
  5. Προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε στην άκρη ώστε να σφίξει λίγο για να μπορουμε να την διαχειριστούμε.
Ζαχαρόπαστα
  1. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα ταψάκι βάζουμε την μισή ποσότητα απο την άχνη, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και κρατάμε στην άκρη την υπόλοιπη.
  3. Σε μπαιν-μαρί σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τη ζελατίνη και το νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνη.
  4. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε τη γλυκόζη, το βουτυρο, τη γλυκερίνη και την βανίλια.
  5. Οταν ομογενοποιηθεί το μίγμα, το ρίχνουμε στην άχνη που έχουμε κάνει τη λακουβίτσα.
  6. Με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε σιγά σιγά ενσωματώνοντας την άχνη στο μίγμα.
  7. Μεταφέρουμε τη ζαχαρόπαστα στον πάγκο μας και ζυμώνουμε προσθέτοντας άχνη απο αυτή που έχουμε κρατήσει στην άκρη, μέχρι να έχουμε μια ζαχαρόπαστα ελαστική που να μην κολλάει. Η ποσότητα της άχνης που τελικά θα χρησιμοποιήσετε εξαρταται απο πολλούς παράγοντες και κυρίως απο τη θερμοκρασία του χώρου και την υγρασία. Εγώ έβαλα γύρω στα 900 γρ.
  8. Οταν η ζαχαρόπαστα είναι ετοιμη, την τυλίγετε πολύ καλά με μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσετε !
 Συναρμολόγηση
  1. Παίρνουμε τα brownies και ισιώνουμε με μαχαίρι κόβοντας τυχόν βουναλάκια στο επάνω μέρος.
  2. Τοποθετούμε σε βάση τον ένα πάτο.
  3. Απλώνουμε τη μισή ganache.
  4. Τοποθετούμε απο πάνω τον δεύτερο πάτο.
  5. Καλύπτουμε το επάνω μέρος και τα πλαϊνά με την υπόλοιπη ganache προσέχοντας να είναι όσο πιο λεία γίνεται ώστε να μπορέσει να απλωθεί η ζαχαρόπαστα σωστά.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί η τούρτα μας.
  7. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε στρογγυλό φύλλο και καλύπτουμε την τούρτα μας.
 Αν θέλετε να φτιάξετε σχεδιάκια να διακοσμήσετε την τούρτα κρατήστε λίγη απο τη ζαχαρόπαστα και χρωματίστε την με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα. Ανοίξτε τη χρωματισμένη ζαχαρόπαστα σε φύλλο και κόψτε σχεδιάκια με κουπ πατ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με την ζαχαρόπαστα επισκεφθείτε το blog της Νικης απο όπου είναι και η συνταγή για τη ζαχαρόπαστα.


25 !!!!

25 years. Wow ...

Time flies.

Seems like yesterday. My dear friends and relatives gathered at my parents house to bid a farewell.

Seems like yesterday. I became a bride and started the common life with my husband.

A life with easy and difficult paths.

With sad and happy moments. With lots of joy, stress, emotions, grief, fights but most of all, with love.

25 years with a man who is always besides me. Who supports and stands there for me. Who takes care of me but more importantly, he understands me. A great father and husband.

I will not lie. All these years were not like rose gardens. But side by side we conquer the happiness. Hoping to make it happen for more years to come.

25 years of marriage. We could not celebrate it without a cake.

A cake made out of two layers of brownies, with ganache filling and fondant decoration.


Ingredients :

brownies
  • 300 gr chocolate
  • 160 gr butter
  • 4 eggs
  • 300 gr sugar
  • 200 gr flour
ganache
  • 340 gr chocolate
  • 3/4 cup heavy cream
  • 1/4 vanilla 
fondant
  • 1 kg powdered sugar
  • 140 gr glycoze
  • 1 tbsp glycerine
  • 50 gr water
  • 20 γρ ζελατίνη (σκόνη)
  • 30 gr margarine
  • 1 tsp vanilla 
Preparation :
Brownies
  1. Preheat oven at 200C . 
  2. Shift flour in a bowl. Set aside.
  3. Melt chocolate and butter in bain-marie. Have low heat and stir with a spatula to help melting.
  4. Meanwhile, in mixer's bowl beat the eggs and sugar at high speed till mixture is fluffy. 
  5. When ready, pure chocolate into egg mixture and stir gently to homogenize.
  6. Add flour at spoonfuls. Stir till flour is incorporated .
  7. Butter/flour two 20cms cake pans and pour batter evenly splitted.
  8. Bake at 180C for about 20 mins.
  9. Remove from oven and let cool for 5 mins. Un-mold and allow to cool completely. 
  1. Finely chopp up the dark chocolate.
  2. Keep the size the same so they melt easily. Toss the chocolate bits into a small heat-safe bowl.
  3. Add the heavy cream to a small sauce pan. Heat the cream until little bubbles start to form around the edge of the pot. 
  4. Then pour the hot cream over top of the chopped chocolate.
  5. Let it sit for 1-2 minutes so that cream softens up the chocolate.
  6. Then gently stir and combine the two ingredients together.
 ganache
  1. Finely chopp up the dark chocolate.
  2. Keep the size the same so they melt easily. Toss the chocolate bits into a small heat-safe bowl.
  3. Add the heavy cream to a small sauce pan. Heat the cream until little bubbles start to form around the edge of the pot. 
  4. Then pour the hot cream over top of the chopped chocolate.
  5. Let it sit for 1-2 minutes so that cream softens up the chocolate.
  6. Then gently stir and combine the two ingredients together.
  7. Add the vanilla and stir.
  8. Let it aside to firm a bit
 Put cake together

  1. Take brownies and with a knife straighten the tops.
  2. Place the first layer on the base.
  3. Spread half of the ganache on top.
  4. Put the second layer on top of ganache.
  5. Cover top and sides of the cake with the remaining ganache. Take extra care in spreading evenly spread with help coverage with fondant. 
  6. Put in fridge for 10 minutes to firm .
  7. Make with fondant a round "fyllo" and cover the cake.
In case you want to decorate with shape made of fondant, keep a small piece and colour it with paste colours. Make fyllo with the coloured fondant and cut shapes.

For more details on fondant you can visit Nicky's blog. Fondant recipe is found there.




Brownies Σ.Παρλιάρου/S.Parliaros