Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάριο Recipease workshop





"Γηράσκω αεί διδασκόμενος" είχε πει ο Σωκράτης. Οσο ζω μαθαίνω.

Πόσο αληθινό.

Στη διάρκεια της ζωής μας, μαθαίνουμε ακόμα και έχοντας φύγει απο τα θρανία.

Είτε διαβάζοντας, είτε ακούγοντας, είτε συζητώντας.

Πολλές φορές δε, την επιδιώκουμε τη γνώση ώστε  να καταλάβουμε/γνωρίσουμε καλύτερα το αντικείμενο/θέμα που μας ενδιαφέρει.

Ετσι και εγώ, τα τελευταία χρόνια, φροντίζω να διαβάζω όσο γίνεται περισσότερο ότι έχει σχέση με την κουζίνα. Επιπλέον, οταν είναι δυνατόν, παρακολουθώ διάφορα σεμινάρια ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου.

Ενα τέτοιο σεμινάριο παρακολούθησα την τελευταία φορά που ήμουν στο Λονδίνο.

Τον Jamie Oliver φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι τον γνωρίζετε. Ο Jamie λοιπόν έχει  δημιουργήσει μια αλυσίδα πολυχώρων που λέγεται Recipease. Εμπορικό κατάστημα, καφετέρια, εστιατόριο, σχολή μαγειρικής, όλα σε ένα. Ενα μέρος που είναι η χαρά του κάθε foodie.


Αχ ... μπαίνεις εκεί μέσα και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.


Εκτός απο τα σκεύη, εχει βαζάκια με υλικά για cookies, brownies. Τέλεια ιδέα για δωράκι.


Ακόμα, μπορείτε να πάρετε και φαγητό για το σπίτι. Διάφορα πιάτα που ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του Recipease.


Εκεί βρέθηκα λοιπόν και εγώ για να παρακολουθήσω ενα σεμινάριο για παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών ... είμαστε και μακαρονάδες, τι να κάνουμε.

Ο Jimmy Grant ήταν ο Σεφ που μας δίδαξε την τέχνη των φρέσκων ζυμαρικών.



Αφου μας έδειξε και μας εξήγησε πως πρέπει να φτιάχνουμε τα ζυμαρικά, αναλάβαμε και εμείς έργο.



Φτιάξαμε ζυμαρικά, τα οποία μαγειρέψαμε και τα συνοδεύσαμε με σάλτσα που επίσης κάναμε επι τόπου.


Και φυσικά δοκιμάσαμε τον κόπο μας απολαμβάνοντας κουβεντούλα και κρασάκι στον ίδιο χώρο.


 Ηταν μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη ... όπως και αυτά που έμαθα !

Ανυπομονούσα να μεταφέρω όσα έμαθα, απο την κουζίνα του Recipease στην κουζίνα μου.

Μείνετε συντονισμένοι ... η επόμενη ανάρτησή μου θα έχει τη συνταγή με φρέσκα ζυμαρικά και σάλτσα με μανιτάρια ... απο τα χεράκια μου.

Φιλιά



"Learning during lifetime (Socrates 470-399 b.c.)

How true that can be !

In our lifetime, we learn even we have left the school.

Whether that's thru reading, listening, or conversating with others.

Sometimes, we seek the knowledge  so that we understand/know better the subject of our interest.

Myself too, in recent years, I care to read as much as possible whatever is related to kitchen. In addition, whenever possible, I attend seminars to enrich my knowledge.

Last time I was in London, I attended such a seminar.

Most of you know of Jamie Oliver. Jamie has created a chain of multiplex called Recipease. Shop, cafeteria, restaurant, cooking school, all in one. A place which is the joy of every foodie.




You can find cookware, kitchenware, ingredients for your creations and even cooked dishes, fresh made in Recipease's kitchen.



So there I was, to attend a fresh pasta workshop. We love pasta anyway.

Chef Jimmy Grant was the one who taught us the art of fresh pasta.



He showed and explained us how to make pasta and we undertook the project.



We made pasta that we cooked and accompanied it with a sauce that was also cooked inplace.



At the end of the workshop, we tasted our creations along with a glass of wine.



It was an amazing experience ... and so interesting what I've learnt.

I was eager to convey the knowledge, from Recipease's kitchen to mine.

I did so. Stay tuned .. in next post there will be a fresh pasta recipe along with a delicious mushroom sauce, done by myself !!!

Kisses