Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάριο για ζύμες/πίτες με τη Σεφ Ντίνα Νικολάου / Workshop for doughs/pies with Chef Dina Nikolaou





Οτι μαθαίνεις καλό είναι. Ετσι ?

Στο τέλος φοβαμαι μην παραμορφωθώ.

Σας έχω ακόμα ένα σεμινάριο που παρακολούθησα.

Η Σεφ Ντίνα Νικολάου σε συνεργασία με τα Cookshop διοργάνωσαν σεμινάριο για ζύμες/πίτες.


Ημουν και εγώ εκεί. Λείπει ο Μάρτης απο τη Σαρακοστή ?

Βρεθήκαμε λοιπόν στο κατάστημα των Cookshop στη Γλυφάδα τον παράδεισο της κουζίνας. Τι απίθανα σκεύη, εργαλεία και γκατζετάκια. Απίστευτη ποικιλία σε είδη και τιμές. Δεν χρειάζεται να πω ότι ήθελα να αγοράσω το μισό μαγαζί τουλάχιστον.



Εκεί λοιπον, στο χώρο σεμιναρίων, ακούσαμε την Σεφ να μας εξηγεί πως να φτιάξουμε λαχταριστές αλμυρές πίτες απο ζύμες.


Μάθαμε πως πρέπει να χειριζόμαστε τη ζύμη μας, τι να προσέχουμε και πως να τις χρησιμοποιούμε για να έχουμε λαχταριστά πιάτα.

Το ωραίο ήταν που δεν καθήσαμε με σταυρωμένα χέρια ... πιάσαμε τις ζύμες για να νιώσουμε το ζυμάρι, ανοίξαμε πίτες και απολαύσαμε τη δημιουργία με την επίβλεψη της Σεφ και του βοηθού της Βασίλη.


Photo by P.Beltzinitis

Να αναφέρω δε ότι τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή αυτών των εκπληκτικών πιτών ήταν Ελληνικά. Τυριά, αλεύρια, γιαούρτια. Πολύ μου άρεσε αυτό έχω να πω.

Οι πιτες είναι το αγαπημένο μαγειρικό θέμα της κ.Νικολάου και είμαι τυχερή που μπόρεσα να παρακολουθήσω αυτό το σεμινάριο.

Φυσικά, τα όσα έμαθα τα έκανα πράξη και σας έχω σε επόμενη ανάρτηση κρουασανόπιτα ... μείνετε συντονισμένοι.


******************


Whatever you learn is useful ... not ?

I've attended another workshop.

Chef Dina Nikolaou in cooperation with Cookshop organised a workshop for doughs/pies.


I was there too. Couldn't miss it.

Workshop took place in Glyfada's Cookshop store. Paradise for kitchen utensiles. Awesome cookware, tools and gadgets. I could buy half of the stuff in there.


There, Chef Nikolaou explained to us how to make delicious savory pies with doughs.

We learned how to handle the dough, what to watch and how to use them to get mouthwatering dishes.




The nice thing was that we did not sat with folded hands ... We got the dough to feel it, we made pies and enjoyed creating with the supervision of Chef and her Sous Chef Vassilis.

Not to mention that most of the materials used to make these extraordinary pie were of Greek origin. Cheese, flour, yogurt. I really loved that.





The pies are a favorite culinary theme of Chef Nikolaou and I am lucky to have been able to attend this seminar.

Of course, I made practice what I've learned and in a next post I will show you one of the pies ... stay tuned.