Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Κρέμα ζαχαροπλαστικής / Pastry Cream





Πήρα τον αυγοδάρτη και έγλυψα ότι περίσσευμα υπήρχε επάνω του.

Ούτε πλύσιμο δεν χρειαζόταν μετά.

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε αυτή την πηχτή κρεμούλα που είχε παγιδευτεί ανάμεσα στα συρματάκια.

Και να φανταστείτε ότι δεν ήταν σοκολάτα.

Μια ταπεινή κρέμα ζαχαροπλαστικής ήταν.

Αλλά έπρεπε να τσεκάρω αν μου είχε πετύχει ... δεν έπρεπε ?

Εγώ φταίω που δεν το κατάλαβα αμέσως ? (χιιχχι) ... λίγο ακόμα και θα άρχιζα να δοκιμάζω απο το μπωλ.

Οπως καταλάβατε έφτιαχνα κρέμα ζαχαροπλαστικής που χρειαζόμουν για ένα γλυκό.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει εφαρμογή σε πάρα πολλά γλυκά ... είναι μια πιο πηχτή εκδοχή της custard.

Είναι εύκολη στη παρασκευή της, θέλει μόνο λίγο προσοχή όταν ενσωματώνουμε το μίγμα των αυγών ώστε να μην φτιάξουμε ομελέτα αντί για κρέμα.

Μην ξεχάσετε να την σκεπάσετε με μεμβράνη όταν είναι έτοιμη για να μην σχηματίσει κρούστα απο επάνω.

Μπορείτε να την έχετε στο ψυγείο, μέχρι και δύο ημέρες, πριν την χρησιμοποιήσετε.


Τι χρειαζόμαστε :
  • 300 ml γάλα (πλήρες ή 2%)
  • 3 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 20 γρ. corn flour (κοσκινισμένο)
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

Πως φτιάχνουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής :
  1. Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά. Μέχρι να αρχίσει να κάνει αφρό στα πλαϊνά τοιχώματα.
  2. Μέχρι να ζεσταθεί το γάλα μας, σε ένα γυάλινο μπωλ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το corn flour και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
  4. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας.
  5. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας γρήγορα.
  6. Βάζουμε το καινούριο μίγμα μας πίσω στο κατσαρολάκι , το βάζουμε πάλι στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  7. Την βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  8. Αν σε περίπτωση μάς κάνει σβολάκια η κρέμα, την περνάμε απο σουρωτήρι για να τα αφαιρέσουμε.
  9. Καλύπτουμε με μεμβράνη που θα ακουμπά πάνω στη κρέμα και αφου κρυώσει τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  10. Πριν την χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να την ξαναχτυπήσετε ελαφρά για να αφρατέψει !

 ***************


I got the whisk and licked the excess.

There was no need to be washed after that.

I could not resist to this thick cream that was trapped between wires.

And it wasn't even chocolate.

Just a humble pastry cream.

But I had to check if I've done it ok ... shouldn't I ?

It's not my fault that I couldn't say if it was ok or not right away... lol .. I could even start to taste from the bowl.

You can tell that I was making pastry cream for a dessert.

The pastry cream is used in many desserts .. is a more thick version of custard.

It is easy to prepare, just needs some attention when we incorporate the egg mixture so as not to make an omelet instead of a cream.

Do not forget to cover with the membrane when it is ready so that doesn't form a crust on top.

You can have it in the fridge for up to two days before using it.



Ingredients :
  • 300 ml milk (whole or 2%)
  • 3 egg yolks
  • 50 gr sugar
  • 20 gr all purpose flour (sifted)
  • 20 gr cornstarch (sifted)
  • 1 tsp vanilla extract

Preparation :
  1. In a sauce pan put milk to thoroughly warm up till bubbles are formed at the sides of the pan.
  2. Meanwhile, in a heatproof bowl put egg yolks and sugar. Mix till well combined.
  3. Add sifted flour and cornstarch and mix till you get a smooth paste. 
  4. Remove sauce pan from heat and add a spoonful of milk in the egg mixture stirring vigorously.
  5. Add slowly the rest of the milk and keep stirring rapidly.
  6. Return mixture to the sauce pan and back to the law heat. Stir continuously till the cream thickens.
  7. When ready, put in a clean bowl and add vanilla. Mix well.
  8. In case your cream gets curdles, use a strainer to pour cream through.
  9. Cover with membrane in order to prevent the forming of a crust. Let it cool at room temperature.
  10. When cooled, put in the fridge till needed.
  11. You should whisk it once more before use it so that is fluffy again. 


Adopted recipe from Joy of Baking