Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Σοκολατάκια σαν Ferrero Rocher / Truffles like Ferrero Rocher





Τώρα εγώ είμαι μεσήλικας?

Σύμφωνα με τον σύζυγο, εαν ο άνθρωπος ζει μέχρι τα 90 ας πουμε ... τα 45 είναι η μέση ηλικία ... οπότε όποιος είναι γύρω σε αυτά τα χρόνια είναι μεσήλικας !!!

Εγω όμως που δεν αισθάνομαι έτσι ? Μην σας πω ότι αισθάνομαι 20 και πολλές φορές λειτουργώ και κάνω σαν να είμαι τόσο.

Πω ... πω ... έφτασα και κλείνω τα 45 ... (για τους ξένους, κλείνω τα 35 .. τι είναι μια δεκαετία κάτω ... ασε που όταν φτάσω να λέω 40, θα κολλήσω εκει για μερικά χρονάκια !).

45 ????????? ... όταν ήμουν μικρούλα οι άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες μου φάινονταν γέροι. Ετσι άραγε φαινομαστε στα μάτια των μικρών ? Γέροι ?  Αουτς ! !

Πάντως θα ξαναπώ το κλισέ ... "πως περνάνε τα χρόνια" !!!

Νεράκι φεύγουν τα άτιμα ... ούτε καταλαβαίνεις πότε φτάνεις και γίνεσαι μεσήλικας ! (ξανά άουτς)

Κοιτώντας πίσω, βλέπω ότι η ζωή μέχρι τώρα μου φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο ... σε γενικές γραμμές παράπονο δεν έχω.

Γιαυτό και εγώ γιορτάζω τα χρόνια που περνάνε ... και κερνάω !!

Γλυκάκι λοιπόν σήμερα ... και τι γλυκάκι ... σοκολατάκια τύπου Ferrero ... ξέρετε αυτά τα "μας κακομαθαίνετε κύριε Πρέσβη" ... ιχιιχιιχιχι

Τη συνταγή την πήρα απο τις "Συνταγές της καρδιάς" και θέλω να ευχαριστήσω την Ελενα για τις οδηγίες της απο τηλεφώνου.

Δεν έχω να πω πολλά για αυτά τα τρουφάκια/σοκολατάκια ... είναι απλώς ΑΠΙΘΑΝΑ.

Τρως ένα και ανεβαίνεις στα ουράνια ... τρως δεύτερο και λιποθυμάς απο το γλύκα ... το τρίτο το τρως κρυφά γιατι κάνεις και δίαιτα ... τα υπόλοιπα τα τσακίζεις γιατι απλώς δεν μπορείς να αρκεστείς στα λίγα.


Τι χρειαζόμαστε :
  •  200 γρ φουντούκια
  • 300 γρ νουτέλα
  • 150 γρ γκοφρέτες με φουντούκι
  • 340 γρ κουβερτούρα πραλίνα & γάλακτος
  • 200 γρ φουντούκια (για την επικάλυψη)


Πως φτιάχνουμε τα σοκολατάκια :
  1.  Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια με μαχαίρι. Δεν χρησιμοποιούμε multi για να μην μας γίνουν σκόνη.
  2. Ψιλοκόβουμε τις γκοφρέτες.
  3. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα φουντούκια, τις γκοφρέτες και τη Νουτέλα. 
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει το μίγμα μας.
  6. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια.
  7. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας.
  8. Βγάζουμε το μίγμα απο το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρότερο απο καρύδι.
  9. Τα περνάμε απο την κουβερτούρα και φροντίζουμε να καλυφθούν παντού. Χρησιμοποιείστε δύο πηρούνια ώστε να φεύγει η περιτή σοκολάτα.
  10. Τα καλύπτουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  11. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.

 Am I a middle-aged now ?

According to my husband, if a person lives till being 90 ... then 45 is the middle age, so whoever is around this age is called middle-aged.

But I do not feel that way. I feel like 20 years old and sometimes I act like being 20.

Wow .. 45 years gone (for those who don't know me, I say I'm 35 .. lol)

I have to say it once again .. Time flies !

Looking back, I will admit that life treated me in the best way. Cannot complain

So, I celebrate the year left behind with truffles

Today's recipe is from the blog "Recipes from the Heart" and I'd like to thank Elena for all the help over the phone.

There's not much to say about these truffles .... just that are AWESOME.

You eat one and ascend to the heavens ... you take a second and you faint from the sweetness ... you eat a third hidden, because you eat and diet ... and you eat the rest simply because few are never enough.


Ingredients :
  • 200 gr hazelnuts
  • 300 gr Nutella
  • 150 gr waffers with hazelnuts
  • 340 gr praline & milk chocolate

Preparation :
  1. Chop hazelnuts with a knife. Do not use a chopper as we don't want them powder.
  2. Chop waffers
  3. In a bowl combine hazelnuts, waffers and Nutella. Mix well
  4. Put in the fridge to firm.
  5. Chop remaining hazelnuts
  6. Melt chocolate in bain-marie
  7. Take mixture out of the fridge, shape small balls with your hands and dip into chocolate first and next into chopped hazelnuts.
  8. Place them in a tray covered with greaseproof paper.
  9. Put tray in fridge to completely cool truffles