Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Σουπίτσα οτι να'ναι / Corned beef soup



Επειδή ο καιρός δεν λέει να ζεστάνει, μια σούπα είναι ακόμα ότι πρέπει.

Μπορεί να είναι μια κλασσική φασολάδα, μια σούπα οσπρίων , γιουβαρλάκια  ή κάτι σαν τη σημερινή.

Με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο ντουλάπι μας, αν όχι όλα, τα περισσότερα.

Τη σούπα αυτή, την φτιάχνω όταν έχω πάρει τους δρόμους και αργώ να γυρίσω στο σπίτι.

Γίνεται γρήγορα και κάθε φορά είναι διαφορετική αναλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω.

Μπορείτε λοιπόν και εσείς να την έχετε σαν βάση και να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη.

Και ... αν κάποια υλικά όπως το καλαμπόκι τα έχετε σε κονσέρβα, χρησιμοποιήστε τα, άλλωστε είπαμε ότι είναι σούπα με ότι υλικά έχουμε.


 Υλικά :
  • 1 κονσέρβα corned beef
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. αρακάς
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 ντομάτα φρέσκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Πως φτιάχνουμε την σούπα :
  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. 
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε κυβάκια
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια και αυτές.
  4. Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια.
  5. Πολτοποιούμε το σκόρδο.
  6. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  7. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
  8. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν
  9. Στο νερό διαλύουμε τον κύβο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  10. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λετπά.
  11. Προσθέτουμε το corned beef σε κυβάκια, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.




Since weather is not getting any better/warmer, a soup is still a welcomed dish.

It could be a classic bean soup, a legumes soup, a meatballs soup or one like today's recipe.

With ingredients that we usually have in our panty, if not all, most of them.

I usually serve this soup when I'm out of the house for most of the day and my return is late enough.

It's quick in preparation and can be different every time, depending on the ingredients that I use.

You could use it as a standard and let your imagination free to use whatever you like

In case you have some of the ingredients in cans/tins, don't hesitate, use them, this is a soup with whatever we have handy.



Ingredients :
  • 1 can of corned beef
  • 1 red onion
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 cup corn kernels
  • 1 cup green peas
  • 3 medium potatoes
  • 2 carrots
  • 2 zucchini
  • 1 fresh tomato
  • 1 clove of garlic
  • 1 beef stock cube
  • 1 ltr water
  • salt, pepper

Preparation :
  1. Peel and cut onion in slices. 
  2. Peel and cut the carrots and zucchini in cubes.
  3. Peel potatoes and cut them in cubes too.
  4. Cut tomato in cubes.
  5. Peel and smash garlic.
  6. In a pot heat olive oil.
  7. Add onions and cook till they get a bit of color.
  8. Add the rest of vegetables and stir till soften.
  9. Dissolve stock cube in the water and add in pot.
  10. Add salt and pepper according to your taste and let soup simmer for about 20 minutes.
  11. Add corned beef cut in cubes, stir and let boil for 10 more minutes.