Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Le votre Piree



 Σοκολάτα ... μμμμμμμμμμ

Λατρεύω τη σοκολάτα ... μπορώ να ζήσω μόνο με σοκολάτα ...

Μπορεί να είναι μια απλή και ταπεινή πλάκα σοκολάτας, μπορεί να είναι σοκολατάκια ή ακόμα ένα σουφλέ σοκολάτας ... μμμμμμμμμ

Φαντάζεστε λοιπόν την χαρά μου όταν προσκλήθηκα απο το " ΜαμάΠεινάω.gr" να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο γευσιγνωσίας με θέμα "Σοκολάτα και κρασί".

Σοκολάτα ... οκ ... σε συνδυασμό με το κρασί όμως ? Ημουν πολύ περίεργη για αυτό.

Βρέθηκα λοιπόν στο "Le votre Piree" στον Πειραιά.



Το "Le votre Piree" είναι ένα ζαχαροπλαστείο που ειδικεύεται στη σοκολάτα.

 
Εκεί μπορείτε να βρείτε χιλιάδες σοκολατάκια. Τα κλασσικά αγαπημένα ... πραλίνας, φουντουκιού, γεμιστά, αλλά αυτά που κλέβουν την παράσταση είναι τα σοκολατάκια εμπλουτισμένα με μπαχαρικά ή τα σοκολατάκια που γίνονται με ιδιαίτερα υλικά όπως παρμεζάνα, ούζο και φυσικά κρασί.



Ο Στέφανος Διαμαντόπουλος, Pastry Chef και ιδιοκτήτης, έχει βάλει όλη την φαντασία του και έχει δημιουργήσει απίστευτα σοκολατάκια που δεν τα χωράει ο νούς σας.




Αν βρεθείτε στον χώρο αυτό, είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε.



Εγώ όμως είχα την τύχη να προχωρήσω στα ενδότερα ... στην καρδιά του ζαχαροπλαστείου ... στο χώρο παρασκευής.

Και τι αντικρύζω μόλις μπαίνω ?


Βρύση σοκολάτας ...που κάθομαι και την κοιτάζω μαγνητισμένη και προσπαθώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου να μην απλώσει χέρι !!!!

Αφού κατάφερα να ξεπεράσω το σοκ της βρύσης, παρακολούθησα το σεμινάριο.

Ο Pastry Chef μας έδειξε πως μπορούμε να φτιάξουμε ...


σοκολατάκια με πέντε πιπέρια


τρούφες με καρύδα, βαρόμουρο και ρούμι


σοκολατάκια με λευκό κρασί

Μάθαμε τεχνικές και μυστικά της σοκολάτας που μαζί με τις συνταγές που μοιραστήκαν μαζί μας θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε αυτά τα σοκολατάκια και στο σπίτι.


Φυσικά απολαύσαμε τα σοκολατάκια αυτά αμέσως μετά την παρασκευή τους, τα οποία τα συνοδεύσαμε με κρασί.


Ο γνωστός οινολόγος κ.Δημήτρης Χατζηνικολάου ήταν παρών και όχι μόνο μας έδωσε στοιχεία οινογνωσίας αλλά είχε διαλέξει για κάθε σοκολατάκι που δοκιμάσαμε, ενα κρασί που ταίριαζε απόλυτα.


Καταρρίφθηκε η τακτική που λέει ότι το κρασί το συνοδεύουμε με τυρί, μπορεί κάλλιστα το τυρί να αντικατασταθεί με σοκολατάκι ... Πάντως εγώ δεν το πίστευα οτι μπορεί να δένει τόσο ωραία η σοκολάτα με το κρασί.





Chocolate ... mmmmmmmmmm

I love chocolate ... I can live only with chocolate ...

It can be a simple and humble chocolate bar, can be truffles or even a chocolate souffle ... mmmmmmmmm

So imagine my joy when I was invited by "MamaPeinao.gr" to attend a seminar on "Chocolate and Wine".

Chocolate ... ok ... in combination with the wine however, I was very curious about it.

So I found myself in "Le votre Piree" in Piraeus.

The "Le votre Piree" is a pastry shop specializing in chocolate.



Here you can find thousands of chocolates. The classic favorite ... praline, hazelnut or with various fillings, but those who stand up are the chocolates enriched with spices or the chocolates made with special materials such as parmesan cheese, ouzo and wine of course.



Mr Stefanos Diamantopoulos, Pastry Chef and owner, has put all his imagination and has created incredible chocolates that you can't think of.


I'm sure you will not know what to choose to buy.

But I was fortunate to go to the interior ... in the heart of the pastry shop... the manufacturing area.

And what was the first thing I saw when entered ?

 
Chocolate tap ... I was magnetized and tried to restrain myself not to stretch my hand!!

Once I managed to get over the shock of tap, I attended the seminar.

The Pastry Chef showed us how we can make ...chocolates with five peppers,

Chocolates with white wine

 truffles with coconut, blackberries and rum 

We learned techniques and secrets of chocolate and the recipes that Pastry Chef shared with us will help us create these chocolates at home.


Of course we enjoyed the chocolates immediately after preparation, accompanied by wine.

The famous enologist Mr. Dimitris Chatzinikolaou was present and not only gave us tasting hints but had chosen for each chocolate we tested, a wine that fits perfectly.

 
The norm that says the wine is served with cheese is no longer valid, the cheese may well be replaced by chocolate ... I couldn't believe that the combination of chocolate with wine would be so matching !