Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Tavola



Κατα καιρούς σας έχω παρουσιάσει χώρους που αξίζει να επισκεφτείτε.

Μπορεί να είναι ενα εστιατόριο, ένα εμπορικό κατάστημα ή ακόμα και ένα ζαχαροπλαστείο.

Είναι μέρη που έχω βρεθεί αρκετές φορές και συνεχίζουν να ικανοποιούν τις προσδοκίες μου.

Σας θυμίζω το "Ιώδιο", το "Βανίλια*Κανέλα", τα "T.G.I.Fridays" και τα διάφορα σημεία των καλοκαιρινών διακοπών.

Θα προσθέσουμε σήμερα στη λίστα μια αγαπημένη Ιταλική τρατορία.

Βρίσκεται στην Αράχωβα Βοιωτίας, μόνο 2 ώρες απο την Αθήνα και λέγεται "Tavola".

Σε ένα στενάκι κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού, σε ένα μικρό καλαίσθητο χώρο, που δεν θυμίζει τίποτα τα μαζικά/τουριστικά εστιατόρια που κατακλύζουν την περιοχή.



Εκεί λοιπόν, ο Σεφ, ιδιοκτήτης του Tavola και καλός μου φίλος, ο Λουκάς Σύρος δημιουργεί ιδιαίτερα μα προ πάντων γευστικά ιταλικά πιάτα.



Στο μενού, το οποίο δεν είναι τεράστιο ώστε να χάνεσαι, υπάρχουν πιάτα για όλα τα γούστα. Κλασσικά και μή. Αξιοσημείωτα είναι τα χειροποίητα ζυμαρικά

Με τις φωτογραφίες που ακολουθούν, σας δίνω μια εικόνα του τι μπορείτε να απολαύσετε. Είναι πιάτα που παραγγείλαμε την τελευταία φορά που επισκεφθήκαμε το Tavola. Οι φωτογραφίες δεν είναι ότι καταπληκτικότερο, αλλά οι συνδαιτημόνες πεινούσαν και δεν μου αφήσαν περιθώριο για πιο καλλιτεχνικές φωτος !!

Πίτα ψητή με φρέσκια μοτσαρέλα, φέτες ντομάτας & προσούτο, αρωματισμένο με βασιλικό και ρίγανη / Roast pitta bread with fresh mozzarella, tomato slices, prosciutto, flavored with basil & oregano.

Τρυφερά φύλλα ρόκας με λιαστές ντομάτες, φλύδες παρμεζάνας, ψημένο κουκουνάκρι και βινεγκρετ απο παλαιωμένο μπαλσάμικο / Tender rocket leaves with sun-dried tomatoes, parmesan flakes, roast pine seeds & vinaigrette from aged balsamic vinegar

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας / Spaghetti with meatballs in tomato sauce

Φορμαέλα Αράχωβας με μέλι αρωματισμένο απο μαύρη τρούφα και κόκκους απο κόκκινο πιπέρι Μαδαγασκάρης / "Formaela" cheese with honey flavored from black truffle and red pepper seeds from Madagascar

Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι αρωματισμένο με λάδι μαύρης τρούφας / Risotto with porcini mushrooms flavored with black truffle oil

Φρέσκα ραβιόλια με τυρί ρικότα σε κρέμα τυριού και τραγανή πανσέτα / Fresh ravioli with ricotta cheese in cream cheese sauce and crispy pancetta

Πανακότα / Panacotta

Πεινάσατε ή ακόμα ?



During my blogging time, I have posted about places that are worth visiting.

It can be a restaurant, a shop or even a cafe.

These are places that I have been several times and they still meet my expectations.

I will remind you of "Iodio", "Vanilla * Cinnamon", "T.G.I.Fridays" and the various ones of summer vacation.

Today we will add to the list a favorite Italian trattoria.



Located in Arachova, only 2 hours away from Athens and is called "Tavola".

In an alley near the central square of the village, in a small elegant space, which differs from the bulk/touristic restaurants that flood the area.



There, the Chef-owner of Tavola and good friend of mine, Loukas Syros creates unique but above all very tasty Italian dishes.



In the menu, which is not huge to get lost, there are dishes to suit all tastes. Classic and not. Noteworthy is the handmade pasta.

In the pictures below, I give you a hint on what you can enjoy. These are the dishes we ordered last time we visited Tavola. The photos are not that amazing, but the friends around the table were hungry and did not let me be more artistic!


 Πράσινη σαλάτα με ανθότυρο, μέλι, παπαρουνόσπορο και βινεγκρετ απο παλαιωμένο μπαλσάμικο / Green salad with "anthotiro" cheese, honey, poppy seeds and vinaigrette from aged balsamic vinegar
 

 Μπρουσκέτα με φρέσκια ντομάτα και λάδι πέστο / Bruscetta with fresh tomato and pesto oil 


 Ριζότο με άρωμα λεμονιού, λεβάντας και ψημένο κουκουνάρι / Risotto with essence of lemon and lavender, sprinkled with roast pine seeds.

 Τιραμισού / Tiramisu

Are you hungry yet ?

I am and at this moment, the only handy food is bread .. lol ... see you !