Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σουφλέ σοκολάτας - World Baking Day - Lava Cake




Σημειώστε την ημερομηνία.

19 Μαίου 2013

Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Γλυκού / World Baking Day.

Τι θα κάνουμε ?

Θα φτιάξουμε ωραιότατα γλυκά.

Γιατί όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναφτιάξει ? Κάτι που λιγουρευόμαστε αλλά δεν τολμάμε να το κάνουμε εμείς ?

Για να εμπνευστούμε, 100 Πρεσβευτές της ημέρας αυτής, μας δίνουν τις συνταγές τους.

Μπείτε στο worldbakingday.com και διαλέξτε τη συνταγή που θέλετε, προμηθευτείτε τα υλικά και στις 19 Μαίου ψήστε και βγάλτε μια φωτογραφία του γλυκού σας.

Ανάμεσα σε αυτές τις 100 συνταγές που θα δείτε, βρίσκετε και η δική μου πρόταση.

Σουφλέ σοκολάτας ... μμμμ

Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο worldbakingday.com αλλά σας την δίνω και εδώ.

Ανασκουμπωθείτε λοιπόν ... μείνετε συντονισμένοι ... και φτιάξτε γλυκά στις 19 Μαίου.





Υλικά :

  • 250 γρ. κουβερτούρα 
  • 250 γρ. μαργαρίνη 
  • 75 γρ. ζάχαρη 
  • 35 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. βανίλια 
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • 5 αυγά 
  •  Μαργαρίνη & ζάχαρη άχνη για τα φορμάκια


Πως φτιαχνουμε το σουφλέ σοκολάτας :

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230β. 
  2. Σε μπαιν-μαρί και σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε τη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη . 
  3. Σε μπώλ μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. 
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά. 
  5. Ρίχνουμε τη βανίλια το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 
  6. Αλοίφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τα κεραμικά φορμάκια. 
  7. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια. 
  8. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.




19th May 2013


What will we do ?

We'll make some exquisite desserts.

Why not something we have never baked before ?

To get inspired, 100 Ambassadors, give us their recipes.

Check worldbakingday.com and choose the recipe you like, buy the materials and on 19th of May bake and take a photo of your dessert.

Among these 100 recipes, you can find my proposal.

Lava Cake ... yummy !

You can find the ingredients and the preparation of the recipe in worldbakingday.com but I'm also sharing it here.

So roll up your sleeves ... stay tuned ... and make desserts on 19th of May.




Ingredients :
  • 250 gr. Chocolate 
  • 250 gr. Margarine 
  • 75 gr. Sugar 
  • 35 gr. Flour (all purpose) 
  • 1 tsp vanilla 
  • 4 gr. Baking powder 
  • 5 eggs 
  • Margarine and icing sugar for ramekins

Preparation :
  1. Preheat oven at 230C. 
  2. In bain-marie and in medium heat melt the chocolate along with margarine. 
  3. In a stand mixer’s bowl beat eggs with sugar. 
  4. Add melted chocolate and stir. 
  5. Add vanilla, baking powder and flour and with a spatula mix till incorporated. 
  6. Brush 6 ramekins with margarine and spread icing sugar on bottom and sides. 
  7. Divide batter in ramekins. 
  8. Bake in the oven for 10 minutes.