Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Κορνεδάκια / Cream horns





Τι έχουμε για γλυκάκι ?

Ερώτηση που γίνεται στο σπίτι μας, μετά απο σχεδόν κάθε γεύμα ... χιιχιχι

Μετά το αλμυρό σίγουρα θέλουμε κάτι γλυκό.

Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό ή κάτι όχι τόσο απλό.

Τα σημερινά γλυκάκια δεν είναι τόσο δύσκολα να τα φτιάξουμε.

Είναι τελικά φοβερό το πως μπορεί να φαίνονται κάποια γλυκά ... να μας φοβίζουν και να θεωρούμε ότι δεν είναι εύκολα να γίνουν.

Ομως, μια προσπάθεια μπορεί να μας πείσει για το αντίθετο.

Εγώ προσπαθώ να φτιάχνω γλυκά που δεν τα έχω ξαναφτιάξει και αυτό με εχει οδηγήσει στο να ανακαλύψω ότι πολλές φορές ενω η συνταγή μπορεί να μας φαίνεται βουνό, στην πράξη είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Τα κορνεδάκια είναι στη λίστα προτιμήσεών μας για γλυκό.

Οταν αποφάσισα να τα φτιάξω, σκεφτόμουν ότι θα ήταν δύσκολα, αλλά αυτό δεν με πτόησε.

Φυσικά δεν εφτιαξα σφολιάτα, πήρα έτοιμη.

Εκοψα τις λωρίδες μου, τις τύλιξα στα φορμάκια και έψησα τα κορνεδάκια μου.

Η κρέμα ήταν εύκολη... σας έχω δώσει κρέμα ζαχαροπλαστικής, η σημερινή έχει κάτι μικροδιαφορές. Και οι δύο είναι γευστικές, είναι θέμα γούστου. Δοκιμάστε και τις δύο κάποια στιγμή και αποφασίστε ποια ταιριάζει καλύτερα στη γεύση σας.

Στην σαντιγύ πρόσθεσα λίγη ζαχαρίτσα ώστε να μην είναι αγλυκη ... είμαι του γλυκού τι να κάνουμε ?

Τα ένωσα όλα και ετοίμασα τα κατά γενική ομολογία φοβερά κορνεδάκια μου.

Παιχνιδάκι ήταν σας λέω.

Ελπίζω να το απολαύσετε και εσείς όταν τα φτιάξετε !!!



Υλικά :

κρέμα
  • 300 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 βανιλίνες
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ  κορνφλάουρ
  • 3 κρόκοι αυγών
σαντιγύ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 φύλλα σφολιάτας
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Πως φτιάχνουμε τα κορνεδάκια :
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β.
  2. Ετοιμάζουμε τα κορνέ μας.
  3. Κόβουμε την μακριά πλευρά κάθε σφολιάτας σε λωρίδες πάχους 4εκ.
  4. Βουτυρώνουμε τους κώνους (φόρμακια κορνέ) και τυλίγουμε σε κάθε κώνο απο μία λωρίδα σφολιάτας. Το τύλιγμα το ξεκινάμε απο την μύτη του κώνου και ανεβαίνουμε προς τα πάνω φροντίζοντας στην κάθε στροφή να καλύπτουμε μέρος του προηγούμενου κομματιού ώστε να μην αφήσουμε κενά.
  5. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι τα κορνέ να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  9. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και τις βανιλίνες με την κρέμα γάλακτος.
  10. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
  11. Οταν ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε απο τη φωτιά, παίρνουμε μια κουταλιά και τη ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουν την θερμοκρασία. 
  12. Ρίχνουμε τα αυγά στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα.
  13. Βάζουμε το μίγμα πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  14. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπάζοντάς το με μεμβράνη ώστε να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
  15. Ετοιμάζουμε την σαντιγύ.
  16. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε αρχίζοντας με χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας σταδιακά μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει και το μίγμα να κάνει κορυφές..
  17. Για να γεμίσουμε τα σφολιατένια κορνέ μας, βάζουμε σε σακούλες κορνέ την κρέμα και την σαντιγύ και γεμίζουμε πρώτα με την κρέμα και προσθέτουμε την σαντιγύ.
  18. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.



What is it for dessert ?

A usual question that you can hear in our home after almost every meal ... lol

After the savory dish we definitely want something sweet.

This can be something simple or something not so simple.

Today's dessert is not so difficult to make.

Is awesome how some desserts may look ... they might frighten us and we may believe that is not easily done.

However, an attempt can convince us to the contrary.

I'm trying to make new desserts each time, desserts that I haven't tried bake before and this has led me to discover that many times while the recipe may seem tough, in practice is completely different .

The cream horns are in our dessert preference list .

When I decided to bake them, I thought it would be difficult, but this was not an obstacle.

Of course I got the ready made puff pastry sheets.

I cut my strips, wrapped them on the molds and baked them .

The pastry cream was easy ... I've given you a recipe for pastry cream, today's recipe has minor differences. Both are delicious, is a matter of taste. Try both at some point and decide which best suits your taste.

I made the whipped cream but I added a bit of sugar to give it a sweeter taste.  

I filled the horns with pastry and whipped cream and there ... lovely cream horns.

I tell you it was a breeze.

I hope you enjoy them when you bake yours !


Ingredients :

pastry cream
  • 300 ml milk
  • 200 ml heavy cream
  • 3 vanillines
  • 100 gr sugar
  • 40 gr cornflour
  • 3 egg yolks
whipped cream
  • 250 ml heavy cream
  • 3 tbsp icing sugar
2 puff pastry sheets
2-3 tbsp icing sugar

Preparation :
  1. Preheat oven at 180C.
  2. Prepare horns.
  3. Cut the long side of each puff pastry into strips of 4cm .
  4. Grease cone molds and wrap each cone with a strip of puff pastry. Start from the nose of the cone upwards, ensuring each shift covers part of the previous track so as not to leave gaps.
  5. Sprinkle with icing sugar and place in a baking tray lined with greaseproof paper.
  6. Bake for 20-25 minutes depending on the oven, until they get a golden brown color.
  7. Allow to cool.
  8. Prepare the pastry cream.
  9. In a saucepan, heat the milk and vanilla together with the heavy cream.
  10. In a bowl mix the egg yolks, sugar and cornstarch.
  11. When the milk is warm, remove from the heat, take a spoonful and pour in the egg mixture and stir well so that eggs get the temperature.
  12. Pour the warm eggs in the remaining milk and stir quickly.
  13. Turn heat back on and stir until thickened.
  14. Leave aside to cool by covering it with cling film so that does not create a crust .
  15. Make whipped cream.
  16. Pour the cream into the bowl of the stand mixer and beat starting at low speed and gradually increasing to high, until fluffy. Add the icing sugar and continue beating until thick and the mixture makes peaks.
  17. To fill the cones, place pastry cream and whipped cream in piping bags. Firstly fill the cone with the pastry cream and add the whipped cream. 
  18. Serve sprinkled with icing sugar.