Ερχεται μια μέρα ο σύζυγος και μου ζητάει να του φτιάξω γαλατόπιτα ... όχι ομως γλυκιά αλλά αλμυρή.
Ψάχνοντας στο ιντερνετ, δεν ήταν και εύκολη υπόθεση η εύρεση της αλμυρής εκδοχής αυτής της πίτας, αλλά οι συνταγές της παρέας με έβγαλαν για άλλη μία φορά ασπροπρόσωπη.
Την έφτιαξα λοιπόν την αλμυρή γαλατόπιτα και ευχαριστήθηκε ο σύζυγος.
Υλικά :
- 1 lt φρέσκο γάλα
- 3 κ σ σιμιγδάλι (χοντρό)
- 3 κ σ σιμιγδάλι (ψιλό)
- 1 κ σ μαργαρίνη
- 3 αυγά
- 500 γρ. φέτα
- αλάτι
- 1 κρόκος αυγού
Πως φτιάχνουμε τη γαλατόπιτα :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το βούτυρο και το αλάτι και βράζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει χυλός.
- Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε την φέτα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε τη βάση με λιγη φρυγανιά .
- Βάζουμε το μίγμα στο ταψί.
- Χτυπάμε τον κρόκο και τον ρίχνουμε πάνω στο μίγμα ώστε να γίνει μία κρούστα όταν ψηθεί.
- Ψήνουμε στους 180β μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη
@@@@@
A while ago, my husband asked me to cook a semolina/milk pie for him. But not the sweet one. He wanted the savory version of it.
Surfing around internet, was not that easy to find the savory version but "syntages pareas" didn't let me down once more.
I made this pie and my husband was very happy.
Ingredients :
- 1 lt fresh milk
- 3 tbsp semolina (medium)
- 3 tbsp semolina (fine)
- 1 tbsp margarine
- 3 eggs
- 500 gr feta cheese
- salt
- 1 egg yolk
Preparation :
- Preheat oven at 180C.
- In a saucepan boil the milk, semolina, margarine and salt. Keep stirring till if thickens and forms a creamy mixture.
- Remove from heat and add the eggs, lightly beaten. Mix very well.
- Add feta cheese.
- Butter a baking pan and sprinkle the bottom with some breadcrumbs.
- Pour butter in the pan.
- Beat egg yolk and pour over top of mixture so that it forms a crust when cooked.
- Cook at 180C till surface is golden brown.
Enjoy