Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μπατον Σαλε







Καλημέρα και καλή εβδομάδα .

Σήμερα φτιάχνουμε μπατόν σαλέ ή τύπου μπατόν σαλέ. Βγαίνουν αρκετά οπότε έχουμε να μασουλάμε για αρκετές μέρες (αν καταφέρουμε να μην τα τελειώσουμε την ίδια ημέρα).


Τι χρειαζόμαστε:
  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 125 γρ.βούτυρο
  • 1 φαρίνα κόκκινη (αυτη που φουσκώνει μόνη της)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 60 γρ. ούζο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι 

Πως φτιάχνουμε τα μπατόν σαλέ :
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
  2. ΄Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να πλάθετε καλά και να ξεκολάει από τα χέρια.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους 2 περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών.
  4. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι και μαυροκούκι.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-20 λεπτά περίπου.


    Καλή επιτυχία

    Τη συνταγή την βρήκα στις  συνταγές της παρέας.