Σήμερα φτιάχνουμε μπατόν σαλέ ή τύπου μπατόν σαλέ. Βγαίνουν αρκετά οπότε έχουμε να μασουλάμε για αρκετές μέρες (αν καταφέρουμε να μην τα τελειώσουμε την ίδια ημέρα).
Τι χρειαζόμαστε:
- 100 γρ. καλαμποκέλαιο
- 125 γρ.βούτυρο
- 1 φαρίνα κόκκινη (αυτη που φουσκώνει μόνη της)
- 1 ασπράδι αυγού
- 60 γρ. ούζο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Πως φτιάχνουμε τα μπατόν σαλέ :
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
- ΄Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να πλάθετε καλά και να ξεκολάει από τα χέρια.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους 2 περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών.
- Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι και μαυροκούκι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-20 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία
Τη συνταγή την βρήκα στις συνταγές της παρέας.