Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πανακότα με σως καραμέλα


 

Καλημέρα σας,

Γλυκό και σήμερα σας έχω ... αν και θα πρέπει να αναρτήσω καμμιά σουπίτσα να ταιριάζει με τον καιρό. 

Εχουμε όμως ακόμα χρόνο για τα φαγητά "θαλπωρής".

Τι χρειαζόμαστε:

 

Υλικά κρέμας:
  • 600 γρ. Κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. Φρέσκο γάλα
  • 60 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. φύλλα Ζελατίνης
Υλικά για τη σως:
  • 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. Νερό
  • 100 γρ. Νερό ζεστό
  • 1 κουτ. του Γλυκού γλυκόζη

 

Πως φτιάχνουμε την πανακότα :

 

 Κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. 
  3. Ανακατεύουμε σε τακτικά διαστήματα και μόλις η κρέμα κρυώσει τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. 
  4. Σερβίρουμε με τη σως καραμέλας.
 Sauce:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τα 50 γρ. νερό, τη γλυκόζη και την τοποθετούμε στη φωτιά. 
  2. Αφήνουμε να βράσουν χωρίς ν’ ανακατεύουμε έως ότου γίνουν σκούρα καραμέλα.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό και με προσοχή για να μη καούμε. 
  4. Αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Η συνταγή είναι του Σ.Παρλιάρου

Καλή επιτυχία