Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Μακαρόνια με κιμά





Καλημέρα σας,

Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκατε "τι μαγειρεύουμε σήμερα ;" και αμέσως αναφωνήσατε "ας φτιάξουμε μια μακαρονάδα με κιμά".

Εγω αυτή τη μακαρονάδα την θεωρώ την "εύκολη" λύση. Οταν προβληματίζομαι στο τι να φτιάξω, πάντα υπάρχει στην κατάψυξη κιμάς για να μου λύσει το πρόβλημα.

Δε η οικογένεια θα μπορούσε να τρώει κάθε μέρα μακαρόνια με κιμά. Ειμαστε και μακαρονάδες !!



Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 500 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί (500 γρ.) χυμό ντομάτας
  • 1 κ.γ κανέλλα τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λάδι
Πως φτιάχνουμε τα μακαρόνια με κιμά :
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι ίσα που να καλύψει τον πάτο και καβουρδίζουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά να ξεσβωλιάσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και αυτό.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το πιπέρι, ελάχιστο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα .
  4. Έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ανάλογα με το πόσο βρασμένα θέλουμε τα μακαρόνια μας.
  5. Σερβίρουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο.


Καλή σας όρεξη.