Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Μιλφέιγ μελιτζάνας








Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Μελιτζάνες βρίσκουμε ακόμα στην αγορά. 

Το σημερινό μας πιάτο είναι ορεκτικό . Εγώ όμως το τρώω ευχάριστα και για κυρίως.

Είναι εύκολο και εμφανίσιμο. Δοκιμάστε το.





Χρειαζόμαστε :


  • ·         2 μελιτζάνες
  • ·         200 γρ κατίκι Δομοκού
  • ·         1 ντομάτα μεγάλη
  • ·         1 πακέτο πιτάκια αραβικά
  • ·         1 ματσάκι μαιντανό 


Πως φτιάχνουμε το μιλφέιγ μελιτζάνας :


  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.  
  2. Τις βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν για περίπου μισή ώρα.
  3. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε. 
  4. Τις βάζουμε σε ταψάκι, τις λαδώνουμε με πινέλο και τις ψήνουμε στο φούρνο. Αν προτιμάτε, μπορείτε να τις τηγανίσετε, απλώς φροντίστε να τις αφήσετε να στραγγίξει το λάδι σε χαρτί κουζίνας. 
  5. Εντωμεταξύ, έχουμε κόψει τις ντομάτες ροδέλες και έχουμε ψιλοκόψει τον μαϊντανό. 
  6. Παίρνουμε τα πιτάκια και τα ψήνουμε για δευτερόλεπτα στην τοστιέρα ή στο τηγάνι. 
  7. Μόλις είμαστε έτοιμοι με όλα τα υλικά αρχίζουμε να κάνουμε το μιλφέιγ ξεκινώντας με τα πιτάκια, αλείφουμε με το κατίκι, προσθέτουμε μια ροδέλα ντομάτας, μια ροδέλα μελιτζάνας, ξανά την ίδια διαδικασία με πρίν και τελειώνουμε με ντομάτα.
  8. Πασπαλίζουμε με μαιντανό και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη