Καλημερούδια,
Σήμερα, κλασσικό, διαχρονικό και αγαπημένο φαγητό.
Ολοι το έχουμε μαγειρέψει, σε όλους μας το έχουν μαγειρέψει.
Ας δούμε τη συνταγή λοιπόν.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό φασολάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 4 μέτριες πατάτες
- 1κουτί χυμό ντομάτας
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι
Πως φτιάχνουμε τα φασολάκια :
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε φέτες τα καρότα και κυδωνάτες τις πατάτες.
- Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε λάδι το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τις πατάτες και τα φασολάκια.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει τα φασολάκια .
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και μπόλικο μαιντανό .
- Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να χυλώσει η σάλτσα.
Καλή σας όρεξη !!!