Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Φασολάκια φρέσκα






Καλημερούδια,

Σήμερα, κλασσικό, διαχρονικό και αγαπημένο φαγητό.

Ολοι το έχουμε μαγειρέψει, σε όλους μας το έχουν μαγειρέψει.

Ας δούμε τη συνταγή λοιπόν.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1κουτί χυμό ντομάτας
  • 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι

 
Πως φτιάχνουμε τα φασολάκια :

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε φέτες τα καρότα και κυδωνάτες τις πατάτες. 
  2. Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε λάδι το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τις πατάτες και τα φασολάκια.
  4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει τα φασολάκια .
  5. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, και μπόλικο μαιντανό .
  6. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να χυλώσει η σάλτσα.
Σαφέστατα αν έχετε ντοματούλες, να χρησιμοποιήσετε φρέσκιες τριμμένες στον τρίφτη.




Καλή σας όρεξη !!!