Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Θηκούλες με αυγά, μπέικον και τυριά






Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Σήμερα σας έχω κάτι που είναι γρήγορο για πρωινο, εύκολο για γεύμα, ελαφρύ για βραδυνό !! 

Μπορείτε να το πείτε και σνακ.

Είναι μια ιδέα της Jen απο το blog picky palate, .

Πολύ μου άρεσε σαν ιδέα οπότε την έκανα και ενθουσιάστηκα.  Η Jen έχει και οδηγίες βήμα βήμα για όσους δεν καταλάβουν τη διαδικασία όπως τη γράφω.






Χρειαζόμαστε :

4 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. γάλα
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
½  φλ. Τυρι φέτα τρίμματα
½  φλ. Τυρι τσένταρ τριμένο
100 γρ μπεικον ψιλοκομμένο
2 συσκευασιες ζύμη για πιτσα (ζυμαρουλης)


Πως φτιάχνουμε τη συνταγή :

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας , θρυματίζουμε τη φέτα, τρίβουμε το τσένταρ, ψιλοκόβουμε το μπέικον. 
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπώλ. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τη φέτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Παίρνουμε τα ρολά του ζυμαρούλη και αφού τα βγάλουμε απο τη συσκευασία, χωρίς να τα ξεδιπλώσουμε, κόβουμε το κάθε ρολό σε 12 ροδέλες. 
  • Λαδώνουμε δύο ταψάκια για μάφιν με 12 υποδοχές το καθένα.
  • Ανοίγουμε τις 12 ροδέλες με τα χέρια μας να γίνουν σαν μικρά πιτάκια. Τις τοποθετούμε μέσα στις υποδοχές. 
  • Βάζουμε στο φούρνο για 6 λεπτα , να μισοψηθούν . 
  • Βγάζουμε απο το φούρνο και με την άκρη μιας ξύλινης κουτάλας πιέζουμε το κέντρο της ζύμης ωστε να γινει χώρος να μπούν τα υπολοιπα υλικα. 
  • Μοιράζουμε το μίγμα του αυγού στα ζυμαράκια μας, μοιράζουμε απο πάνω το ψιλοκομμένο μπέικον και τέλος πασπαλίζουμε με το τσένταρ. 
  • Βαζουμε στο φούρνο για άλλα 12-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά. 
  • Βγάζουμε απο το φούρνο και σερβίρουμε !



Καλή μας όρεξη !