Καλή μέρα να έχετε,
Αν ετοιμάζεστε για εκδρομή και βολτούλα αυτό το σ/κ, σας έχω κάτι για να πάρετε μαζί σας.
Λουκανικοπιτάκια. Γευστικότατα.
Ειναι μια συνταγή της φίλης μου Μαρίας απο τη Κεφαλλονιά, και τη φτιάχνω αρκετά συχνά.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 1 κεσέ λάδι καλό
- 2 πακετάκια λουκανικάκια κοκτέιλ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- αλεύρι όσο πάρει
- 1 αυγό
Πως φτιάχνουμε τα λουκανικοπιτάκια :
- Αδειάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι και το λάδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και αφράτη.
- Παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι και τυλίγουμε ένα - ένα λουκανικάκι την φορά και το τοποθετούμε στο ταψί.
- Τα αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμους στον αέρα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.