Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Λουκανικοπιτάκια





Καλή μέρα να έχετε,

Αν ετοιμάζεστε για εκδρομή και βολτούλα αυτό το σ/κ, σας έχω κάτι για να πάρετε μαζί σας.

Λουκανικοπιτάκια. Γευστικότατα.

Ειναι μια συνταγή της φίλης μου Μαρίας απο τη Κεφαλλονιά, και τη φτιάχνω αρκετά συχνά.

 

Τι χρειαζόμαστε:

 

  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 κεσέ λάδι καλό
  •  2 πακετάκια λουκανικάκια κοκτέιλ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 αυγό

 

Πως φτιάχνουμε τα λουκανικοπιτάκια :

 

  1. Αδειάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι και το λάδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Η ζύμη θα γίνει μαλακιά και αφράτη.
  3. Παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι και τυλίγουμε ένα - ένα λουκανικάκι την φορά και το τοποθετούμε στο ταψί. 
  4. Τα αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμους στον αέρα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Tips
Μπορείτε να βάλετε σε ένα μπωλάκι λίγη μουστάρδα και λίγη κέτσαπ και την ώρα που βάζετε το λουκανικάκι στη ζύμη, να το περνάτε πρώτα απο αυτό το μίγμα. Δίνει μια άλλη τρομερή γεύση.

Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο