Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
Μια αγάπη για τις τάρτες την έχω. Γλυκές και αλμυρές.
Πριν λίγο καιρό είδα αυτή τη συνταγή στο μπλογκ της Ερμιόνης και μου έκανε κλικ.
Την έφτιαξα λοιπόν, μου άρεσε και την καταγράφω και εδώ γιατι αξίζει να την κρατήσω.
Τι χρειαζόμαστε :
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 140 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 2 καρότα χοντροτριμμένα
- 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
- 100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
- 100 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 100 γραμμ. τυρί κρέμα
- 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 μεγάλα αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Πως φτιάχνουμε την τάρτα :
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι -χωρίς να προσθέσουμε λάδι- σοτάρουμε το μπέικον για λίγη ώρα.
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5' ακόμα.
- Ρίχνουμε και το τριμμένο καρότο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5', ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τέλος προσθέτουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
- Λαδώνουμε καλά ένα μεσαίο ταψί και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
- Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση.
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γιαούρτι και περιχύνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε την τάρτα μας για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει.