Καλημέρα σας,
Κλασσική αγαπημένη συνταγή ... ίσως απο τα πρώτα γλυκά που μαθαίνουμε να φτιάχνουμε.
Δύσκολα να αποτύχει η εκτέλεσή του και βρίσκουμε στα βιβλία μαγειρικής πάρα πολλές παραλλαγές.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος λοιπόν σήμερα.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. σιμιγδάλι
- 3 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 4-5 γαρύφαλλα
- κανέλα για πασπάλισμα
Πως φτιάχνουμε το χαλβά :
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
- Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά .
- Σε άλλη φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει (να καπνίσει) και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ξανθίνει ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά. Οσο περισσότερο το καβουρδίζουμε τόσο πιο σκούρος θα γίνει ο χαλβάς μας. Προσοχή μόνο γιατι καίγεται εύκολα.
- Οταν το σιμιγδάλι πάρει το χρώμα που θέλουμε, τραβάμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι αφου αφαιρέσουμε τα μυρωδικά (προσοχή στους ατμούς).
- Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.
- Οταν ξεκολλάει απο την κατσαρόλα μας με ευκολία ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.
- Βάζουμε το χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε ξεφορμάροντας και πασπαλίζοντας με κανέλα.
Καλή επιτυχία