Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Ταρτάκια αλμυρά






Καλημέρα σας,

Σουπίτσα ακόμα δεν έχω βάλει στη διατροφή μας ... μάλλον θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει έρθει ο χειμώνας ακόμα παρολο που τουρτουρίζω !!!

Εχω μια συνταγή σήμερα της φίλης μου της Κρυσταλλίας που είναι μούρλια !! Τρώγεται χειμώνα και καλοκαίρι οπότε ..εδώ είμαστε.

Ταρτάκια αλμυρά.

Η Κρυσταλλία στη συνταγή δίνει ενδεικτικά κάποια υλικά αλλά σαφέστατα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Οι ιδέες ευπρόσδεκτες ... βάλτε τες στα σχόλια και για μας που μπλοκάρει το μυαλό και η φαντασία.





Τι χρειαζόμαστε:


Για τη ζύμη:
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. τυρί τριμμένο
  • λίγο πιπέρι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
Για τη γέμιση:
  • Μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια
  • Λίγο κέτσαπ
  • Πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
  • Ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
  • Μπέικον ψιλοκομμένο

Πως φτιάχνουμε τα ταρτάκια :

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Καθώς τα υλικά αρχίζουν να γίνονται μια μάζα, προσθέτουμε και το αυγό.
  2. Χτυπάμε με πιο γρήγορη ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να γίνει μια μπάλα.
  3. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα.
  4. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης. 
  5. Βάζουμε τη ζύμη στα φορμάκια τάρτας και από πάνω κομμάτι λαδόκολλας με τα βαριδάκια ή το ρύζι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
  6. Στα τελευταία 5 λεπτά τα ξεσκεπάζουμε από τα βαρίδακια και τα ψήνουμε για λίγο έτσι.
  7. Στο μεταξύ έχουμε σωτάρει τα υλικά για τη γέμιση και όταν ξεφορμάρουμε τα ταρτάκια τα γεμίζουμε με τη γέμιση.
  8. Τα τοποθετούμε στον ζεστό φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή όρεξη και καλό σαββατοκύριακο