Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Πιτάκια τόνου







Καλημέρα σε όλους.

Η σημερινή συνταγή είναι απλή, εύκολη (εχω μια αγάπη στις εύκολες) και ενδιαφέρουσα.

Τα πιτάκια τόνου μπορούμε να τα σερβίρουμε για σνακ οποιαδήποτε ώρα ή για ορεκτικό όταν εχουμε ενα μενού με ψάρι.

Τη συνταγή την βρήκα στο blog  kitchen snippets .





Τι χρειαζόμαστε :

  • 1 πακ. σφολιάτα
  • 2 κονσέρβες τονο σε νερό (στραγγισμένο)
  • 1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό για αλειμμα


Πως φτιάχνουμε τα πιτάκια :

  1. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο τη σφολιάτα.
  2. Παίρνουμε τα φύλλα σφολιάτας και με ενα κουπ-πατ κοβουμε στρογγυλά διαμέτρου 6-7 εκ. Θα πρέπει να έχουμε ζυγό αριθμό.
  3. Αλοίφουμε τις άκρες με το αυγό και βάζουμε στη μέση μια κουταλιά γέμιση στα μισά απο τα στρογγυλά φύλλα. 
  4. Καπακώνουμε με ένα άλλο στρογγυλό και πατάμε τις άκρες να ενωθούν.
  5. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
  6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τρεις χαρακιές στο επάνω φύλλο.
  7. Αλοίφουμε απο πάνω τα πιτάκια με αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 β. για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  9. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου
 
Tips

Αν θέλουμε αντι να κόψουμε στρογγυλά φύλλα, μπορούμε να πάρουμε έτοιμα στρογγυλά σφολιατάκια. Προσοχή μόνο επειδή τα έτοιμα είναι μεγαλύτερα σε διάμετρο θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη γέμιση παραπάνω.


Καλή σας όρεξη και καλό σαββατοκύριακο.