Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μακεδονικός Χαλβάς - Μέρος 2ο / Macedonian Halvas - Part 2






Συνεχίζοντας τη μέρα μας και έχοντας συλλέξει σημαντικές πληροφορίες απο την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΑΦΟΙ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ, περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το "απο τη θεωρία στην πράξη".

Στο εστιατόριο Clochard, με τους 5 χρυσούς σκούφους, είμασταν καλεσμένοι για δείπνο.

 
Δοκιμάσαμε και απολαύσαμε ενα μενού επιμελημένο απο τον Σεφ Ν.Κατσάνη, με υλικά όπως το σησαμέλαιο και το ταχίνι.

Είναι απίστευτο το πως μπορείς να "ενσωματώσεις" τα υλικά αυτά σε πιάτα που να είναι ενδιαφέροντα και συγχρόνως γευστικά.

Το σησαμέλαιο και τον χαλβά τα έχω χρησιμοποιήσει ως υλικά σε συνταγές. Θυμάστε τα μηλοπιτάκια με χαλβά που σας είχα δώσει ?  Ομως το ταχίνι δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ως συστατικό σε αλμυρες εκδοχές. Σε αυτό το δείπνο είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τέτοιους συνδυασμούς και νέοι ορίζοντες ανοίξαν στα μαγειρικά μου ταξίδια.

Σας παραθέτω παρακάτω το μενού που απολαύσαμε.


@@@@@@

Ηaving collected important information by visiting the premises of Haitoglou Bros company, we continued our day waiting with great interest the scene "from theory to practice".

We were invited for dinner at Clochard. A restaurant with lots of awards and distinctions.  

We were served and we enjoyed a menu created by Chef N.Katsanis, with ingredients such as sesame oil and tahini.

 It's amazing how you can "embed" those materials on dishes that are both tasty and interesting.

The Sesame and halvas are materials that I've used in my dishes before. Do you remember the apple/halvas mini piesBut I could not imagine that tahini could be used as an ingredient in savory versions. At that dinner, I had the opportunity to try such combinations and new horizons opened in my kitchen experiments.



Μπλινιά - Πίτα με κασέρι και καβουρμά  / Blinia - Pie with greek cheddar and kavourmas

Σαλάτα πλατύφυλλων λαχανικών / Salad with wide leaved vegetables

Σαλάτα χειμωνιάτικη με ωμά λαχανικά / Winter salad with raw vegetables

Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού / Chickpea pancakes with tahini sauce

Σολωμός με τηγανιτό μάραθο / Salmon with fried fennel

Χοιρινό με σάλτσα πετιμέζι και πουρέ κολοκύθας (το πιάτο ήταν αλλιώς σερβιρισμένο, η φωτο είναι με δική μου εικαστική παρέμβαση ... χιιχι) / Pork with molasses sauce and mashed pumpkin (the dish was served in a different way, this photo is my artistic intervention ... lol)

Σουβλάκι με χαλβά & μήλο / Halvas and apple in skewer

Κορμός σοκολάτας με χαλβά / Chocolate triangle with halvas

Σησαμόπιτα με παγωτό ταχίνι / Sesame base with tahini ice cream


Αναπολώντας το όμορφο ταξίδι με τις απίθανες γεύσεις, ενα μου μένει ... να σας δείξω το θεϊκό σνακ που δυστυχώς δεν το βρίσκουμε στην Αθήνα ...

Μπουκιές χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος !!!



 Looking back at this wonderful journey and the awesome tastes ... only one thing is left to show you ... the divine snack that unfortunately cannot be found in Athens ...

Halvas bites covered with milk chocolate