Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Λουκάνικα με πιπεριές / Stew with sausages & peppers



Ενα απο τα φαγητά πρώτων βοηθειών είναι και το σημερινό.

Γρήγορο και χωρίς πολύ κόπο και δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ στην κουζίνα για να βγει νόστιμο.

Τρώγεται μόνο του με την συνοδεία φρέσκου ψωμιού αλλά μπορείτε να το συνοδεύσετε ίσως με πατάτες τηγανιτές ή ενα ωραίο ρυζάκι.

Βασικό υλικό τα αγαπημένα λουκάνικα.

Σίγουρα η πρώτη μας σκέψη για τα λουκάνικα είναι να τα ψήσουμε στο μπάρμπεκιου ή να τα τηγανίσουμε.

Ομως νομίζω ότι και η σημερινή συνταγή είναι εξίσου γευστική. Αν "τσιμπήσετε" δε το μπούκοβο λιγάκι είναι ότι πρέπει για μπύρες !

Μην ξεχάσετε το φρέσκο ψωμί για τις βούτες στη σάλτσα.


Τι χρειαζόμαστε :
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα (ροδέλες)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κίτρινη, 1 κόκκινη)
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας ή 3 μέτριες ντομάτες φρέσκιες
  • 50 γρ κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι & πιπέρι

Πως φτιάχνουμε τα λουκάνικα :

  1. Ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2εκ τα λουκάνικα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και κόβουμε τις πιπεριές μπαστουνάκια.
  2. Βάζουμε τις 2 κ.σ. απο το λάδι μας σε κατσαρολίτσα να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα λουκάνικα.
  3. Οταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη.
  4. Στην ίδια κατσαρολίτσα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μας.
  5. Οταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε.
  6. Σβήνουμε με το κρασί. 
  7. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πιπεριές.
  9. Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι.
  10. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 20 λεπτά.


First aid dish today.  

Fast and without much trouble and you do not need to be an expert in the kitchen to prepare it.

Could be eaten with only the escort of fresh bread but you can accompany it with french fries or a nice rice.

Basic ingredient is the beloved sausages.

Definitely our first thought is to cook sausages in the barbecue or fry them in the pan.

But I think today's recipe is equally delicious. If you "overdo" it with the spices then is you have a hot dish ideal for drinking your beer!


Do not forget the fresh bread to dip in the sauce.
 


Ingredients :
  • 3 sausages (in round pieces)
  • 3 tbsp olive oil
  • 1 big red onion (finely chopped) 
  • 3 cloves of garlic (finely chopped )
  • 3 bell peppers (1 green, 1 yellow, 1 red)
  • 500 gr. tomato juice or 3 medium fresh tomatoes
  • 50 gr. red wine
  • 1 tsp dry crushed chilli peppers
  • 1 tsp smoked paprika
  • 1 tsp sugar
  • salt & black pepper

Preparation :
  1. Prepare ingredients. Cut sausages in 3cm round pieces, finely chop the onion and the garlic, cut peppers into stripes.
  2. Heat the 2 tbsp of oil in a big saucepan and saute the sausages.
  3. When browned, take the out with a slotted spoon and keep them aside.
  4. In the same saucepan add the rest of the oil and saute the onion.
  5. When softened, add the garlic.
  6. Add the wine. 
  7. When alcohol evaporates, add the tomatoes, the spices, the sugar, salt & pepper.
  8. Bring to a boil and add the sausages and the bell peppers.
  9. Add a bit of warm water if necessary.
  10. Stir and let food simmer for about 20 minutes.