Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκοτάκια με σκασίματα / Cookies with cracks




Αγίου Βαλεντίνου σήμερα.

Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν και εύχομαι να έχουν πάντα αγαπημένους ανθρώπους κοντά τους.

Θα σας κεράσω σήμερα αν και εγώ γιορτάζω κάθε μέρα του χρόνου. Είμαι απο τις τυχερές που έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπάνε, με τα καλά μου και τα άσχημά μου!

Σας φέρνω λοιπόν μπισκοτάκια.

Λατρεύω τα μαλακά μπισκότα.

Τα μπισκότα που δεν σπάς τα δόντια σου όταν τα δαγκώνεις.

Τα μπισκότα που λιώνουν μόλις τα βάζεις στο στόμα.

Τα μπισκότα που ξεκινάς να φας ένα και καταλήγεις να αδειάσεις το μπισκοτοβαζάκι.

Τα μπισκότα που τα τρώς και νιώθεις μια αγαλίαση.

Αχχχχχ ... μαλακά μπισκοτάκια.

Ολα τα παραπάνω ισχύουν για τα μπισκοτάκια που θα σας δείξω.

Μαλακά σχεδόν αφρός, γευστικά, που τα λατρεύεις.


Είναι εύκολα, γίνονται αρκετά κομμάτια και κάνουν το ιδανικό κέρασμα.

Το σκάσιμο δε στην επιφάνεια που αποκαλύπτει τη σοκολάτα κάτω απο την άχνη, τους δίνει την φοβερή εμφάνιση. 

Μμμμμ .. ας δοκιμάσω ένα !


Υλικά :
  • 56 γρ. βούτυρο (ανάλατο)
  • 230 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 195 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. (περίπου) ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Πως φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας :
  1. Σε μπαιν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
  2. Οταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Στο μπώλ του μίξερ μας χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.
  4. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη βανίλια και την κρύα σοκολάτα .
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  6. Σε ενα ξεχωριστό μπωλ αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  7. Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
  8. Σκεπάζουμε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει το μίγμα.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165β.
  10. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
  11. Σε ένα ρηχό δισκάκι ρίχνουμε την άχνη.
  12. Παίρνουμε το μίγμα μας απο το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
  13. Τα περνάμε απο την άχνη και τα τοποθετούμε στα ταψάκια, σε απόσταση 3-4 εκ. το ένα απο το άλλο.
  14. Ψήνουμε για 8 περίπου λεπτά.
  15. Τα βγάζουμε αμέσως απο το φούρνο και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
  16. Μην τα ψήσετε παραπάνω γιατι θα σκληρύνουν και δεν θα είναι το ίδιο απολαυστικά.

It's St.Valentine's Day.

My wishes to those who celebrate and you may always have people that you love around you.

I have a treat for you today but I tell you that I celebrate love every day of the year. I am so lucky that around me I have people that love me throughout the year.

Cookies is the treat.

I love soft cookies.

The cookies that do not damage your teeth when biting.

The cookies that melt as soon as you put them in your mouth.

The cookies that you start with one and you only finish when the jar is empty. 

The cookies that make you glad. 

Ahhhhhh ... soft cookies.

All of the above apply to cookies that will show you.

Soft, fluffy, tasty, beloved.

Easy to make, yield a lot of pieces and make the perfect treat.

The crackling on the surface that reveals the chocolate underneath, gives them that beautiful look.

Mmmmm .. Let's try this one!

Ingredients :
  •  56 gr. butter (unsalted)
  • 230 gr. bittersweet chocolate
  • 100 gr. sugar
  • 2 eggs
  • 2 tsp vanilla extract
  • 195 gr. flour (all purpose)
  • 1/4 tsp salt
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1 cup icing sugar (for the coating)

Preparation :
  1. Melt chocolate with butter in bain-marie.
  2. When ready, remove from heat and cool at room temperature.
  3. In the bowl of electric mixer, beat the eggs with the sugar, until fluffy and thick as cream.
  4. Beat in the vanilla extract and the cooled chocolate.
  5. Beat till incorporated.
  6. In another bowl whisk together the flour, the salt and the baking powder.
  7. Add the dry ingredients to the chocolate and stir mixture till homogenized.
  8. Cover with cling firm and put in the fridge for a couple of hours to firm.
  9. Preheat over to 165C.
  10. Line two baking trays with greaseproof paper.
  11. Put sugar in a shallow tray.
  12. Get the mixture from the fridge and shape into balls of small walnut size.
  13. Roll the balls in the tray to be fully coated with the sugar.
  14. Place the coated balls in the tray, leaving a space of 3-4 cm in between.
  15. Bake cookies for about 8 minutes. Immediately remove from oven and let them cool down.
  16. Do not over-bake as they'll become hard.